Hey #jananailslovers!!!

  • Συχνά μας ρωτάτε ποιο glossy top coat να επιλέξετε, το Blitz, το Aqua ή το Infinity ?

Κάποιοι/κάποιες από εσάς ίσως έχετε ήδη ξεχωρίσει το αγαπημένο σας ή τα αγαπημένα σας, κάποιοι/κάποιες ίσως δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα και τα τρία ή κάποιοι/κάποιες από εσάς ίσως γνωρίζετε τώρα την εταιρεία Jana Nails δεν έχετε δοκιμάσει κανένα από τα top coats μας και δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε.

Εδώ θα σας πούμε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το καθένα ξεχωριστά, όπως και τα κοινά χαρακτηριστικά τους αλλά και τις διαφορές τους.


  • Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το BLITZ TOP COAT :



Το Blitz είναι ένα διάφανο γυαλιστικό top coat για το τελικό φινίρισμα του μανικιούρ. Αφήνει ένα εξαιρετικά λαμπερό αποτέλεσμα και δίνει ένα ''wet look'' εφέ. Είναι λίγο πιο σκληρό top coat απ' ότι ήταν το παλιό μας NCT top coat ( για εσάς που δεν γνωρίσατε το NCT ήταν ένα αρκετά ελαστικό τοπ σαν rubber top coat). Αυτό το κάνει να είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες. Δεν αφήνει κολλώδη στρώση μετά τον πολυμερισμό του, οπότε δεν χρειάζεται κιόλας να το σκουπίσετε/να το απολιπάνετε μετά τον πολυμερισμό. Για τον σωστό πολυμερισμό του και προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια και μακράς διαρκείας λάμψη του μέχρι την συντήρηση είναι υποχρεωτική η χρήση ΜΟΝΟ UV/LED λαμπτήρων ελάχιστης ισχύος τουλάχιστον 48w και πλήρη πολυμερισμό για 120'' !!! Είναι ιδανικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πάνω από οποιοδήποτε συστήματα (για ημιμόνιμο, τζελ, άκρυτζελ). 


  • Συνεχίζουμε με το AQUA TOP COAT :



Το Aqua top coat είναι ένα μοναδικό κρυστάλλινο διάφανο γυαλιστικό τοπ, το οποίο δεν αφήνει κολλώδη στρώση μετά τον πολυμερισμό του. Αφήνει ένα λαμπερό κρυστάλλινο αποτέλεσμα δίνοντας μια wet look εμφάνιση μεγάλης διάρκειας που λάμπει για εβδομάδες! Είναι πιο ρευστό (δίνει άνετα τον χρόνο να το δουλέψετε). Περιέχει ειδική φόρμουλα με νανοκρυστάλλους και είναι κατάλληλο για όλα τα συστήματα (ημιμόνιμο, τζελ, άκρυτζελ). Είναι ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και δεν κιτρινίζει. Για να δώσει την απόλυτη λάμψη του και αντοχή του με μακρά διάρκεια μέχρι τη συντήρηση είναι απαραίτητο να το πολυμερίζετε ΜΟΝΟ σε UV/LED λάμπες με ελάχιστη ισχύ 48w για 120'' δευτερόλεπτα. 


  • Τέλος έχουμε το INFINITY TOP COAT :



Το Infinity top coat είναι το πιο καινούργιο μας τοπ! Είναι γυαλιστικό top coat χωρίς κολλώδη στρώση. Σε αντίθεση με τα bestsellers μας Blitz & Aqua, το Infinity είναι πιο παχύ σαν τοπ, πιο παχύρευστο για όλους/όλες εσάς που προτιμάτε τα πιο χοντρά top coats. Έχει μεγάλη διάρκεια, αντοχή και λάμψη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα συστήματα (τζελ, άκρυτζελ, ημιμόνιμο). Ο απαιτούμενος χρόνος πολυμερισμού είναι 120'' δευτερόλεπτα, ΜΟΝΟ σε UV/LED λάμπες ελάχιστης ισχύος 48w. Μετά τον πολυμερισμό μην βάζετε λαδάκι ή κρέμα απευθείας πάνω του μέχρι να ''κρυώσει''.



Αφού είδαμε τα χαρακτηριστικά από το κάθε glossy top coat ξεχωριστά ας δούμε τώρα συνολικά τα κοινά τους στοιχεία και τις διαφορές τους!

Κοινά χαρακτηριστικά BLITZ - AQUA - INFINITY:

  • Είναι glossy top coats/γυαλιστικά.
  • Έχουν απίστευτη λάμψη μακράς διάρκειας.
  • Τέλεια αντοχή, διάρκεια και ανθεκτικότητα σε μηχανικές βλάβες.
  • Δεν αφήνουν κολλώδη στρώση μετά τον πολυμερισμό τους.
  • Μπορου΄ν να χρησιμοποιηθούν για όλα τα συστήματα (τζελ, ημιμόνιμο, ακρυτζελ).
  • Είναι υποχρεωτικός ο πολυμερισμός τους ΜΟΝΟ σε UV/LED λάμπες ελάχιστης ισχύος 48w και πλήρη πολυμερισμό για 120'' δευτερόλεπτα.
  • Όποιο και να πάρετε θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Διαφορές BLITZ - AQUA - INFINITY:

  • Η μόνη διαφορά που μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα τρία top coats είναι η σύστασή τους, το πάχος τους, όχι τόσο στη ρευστότητα αλλά στην πυκνότητά τους. Τί σημαίνει αυτό?
  • Το Blitz είναι πιο παχύ στην υφή του από ότι το Aqua, σαν ρευστότητα δεν έχουν μεγάλη διαφορά αλλά σαν σύσταση/πυκνότητα το Blitz είναι πιο χοντρό, αφήνει μία πιο ''χοντρή'' στρώση, δλδ. θα το προτιμούσαμε και για το κλείσιμο των nail art, stickers, sliders, flexi stickers, σκόνες κτλ. Επίσης με το Blitz σε περίπτωση που έχετε κάνει κάποιο προηγούμενο λαθάκι (όπως πχ μια λακκουβίτσα κτλ) μπορείτε να το σώσετε με το τοπ.
  • Το Aqua είναι γενικά πιο λεπτό σαν top και αφήνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στην υφή του. Είναι εξαιρετικό για χτιστό γαλλικό και δίνει ένα αποτέλεσμα κρυστάλλινο, πεντακάθαρο σαν νερό, επίσης είναι ιδανικό και σε νύχια που έχουμε χτίσει με έγκλειστα γκλίτερ. Χάρη στο ότι είναι λεπτό σαν τοπ στην εφαρμογή του δεν χάνει το σχήμα του νυχιού.
  • Το Infinity top coat είναι αρκετά πιο παχύρευστο top απ' ότι τα άλλα δύο, το αποτέλεσμα που αφήνει στην υφή και σαν στρώση είναι περίπου σαν το Blitz αλλά πιο παχύρευστο σαν ρευστότητα, είναι ιδανικό για όσους/όσες σας αρέσει να δουλεύετε με τέτοια σύσταση. Επίσης ιδανικό και για κλείσιμο nail art και stickers ή για εσάς που θέλετε να περάσετε τοπ και στα 5 δάχτυλα μαζί και μετά να πολυμερίσετε.


Ποιο να επιλέξετε τελικά???

Όλα εξαρτώνται από το τι αρέσει περισσότερο σε εσάς!

Είναι δύσκολο να πούμε ποιο είναι καλύτερο γιατί δεν αρέσει σε όλους μας να δουλεύουμε με την ίδια σύσταση ή υφή.  Στην ποιότητα , την λάμψη, την διάρκεια και την αντοχή δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά. Εμείς αυτό που θα σας προτείναμε είναι να δοκιμάσετε ένα ένα και τα τρία τοπ καθώς το καθένα είναι ξεχωριστό με τον τρόπο του και πάντα χρειάζεται να έχουμε επιλογές ανάλογα με την περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι θα κρίνετε μόνοι σας ποιο top σας ταιριάζει καλύτερα και ποιο είναι ιδανικό για εσάς και την δουλειά σας. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως το πιο πιο best seller τοπ μας μέχρι στιγμής είναι το Blitz, ενώ εμείς αγαπάμε λίγο περισσότερο το Aqua : )

Αν μπορούσαμε να τα βάλουμε σε μία σειρά ανάλογα με την πυκνότητά τους από το πιο χοντρό ως το πιο λεπτό top coat θα ήταν :

  1. INFINITY TOP COAT
  2. BLITZ TOP COAT
  3. AQUA TOP COAT




Η λάμψη τους και η διάρκειά τους είναι σίγουρα εγγυημένη αλλά.....πρέπει να προσέξετε τα εξής σημεία:

  • Πολυμερισμός ΜΟΝΟ σε UV/LED λάμπες ελάχιστης ισχύος 48w και χωρίς τυφλές ζώνες.
  • Πλήρη πολυμερισμό 120'' δευτερόλεπτα.
  • Προσέχουμε τον τρόπο που βάζει η πελάτισσα το χέρι στη λάμπα.
  • Μετά τον πλήρη πολυμερισμό και αφού βγάλει το χέρι από τη λάμπα αποφεύγουμε το άγγιγμα ενώ είναι ζεστό το τοπ και δεν βάζουμε λαδάκια ή κρέμες καθώς κάθε top coat πρέπει να ''ψύχεται'' ( να το αφήνουμε να ''κρυώσει)  για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μετά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λαδάκι ή κρέμα όχι πάνω στο τοπ αλλά περιμετρικά.
  • Κάτι ακόμα επίσης σημαντικό που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι το ότι με κάποια χρώματα λόγω της πολύ ισχυρής χρωστικής τους θα έχετε παρατηρήσει πως κατά την εφαρμογή του τοπ αφήνουν μια μικρή στρώση χρώματος πάνω στο πινέλο με αποτέλεσμα να μένει λίγο χρώμα στο πινέλο του top coat. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν βάζουμε συνέχεια το πινέλο έτσι μέσα στο μπουκαλάκι του τοπ θα παρατηρήσουμε πως η ποιότητά του έχει πέσει θα είναι δηλαδή σαν θολό. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση καλύτερα ή σκουπίστε την κολλώδη πριν εφαρμόσετε το top coat ή καθαρίστε το πινέλο του top πριν το ξαναβάλετε μέσα στο μπουκλάκι. 

Ευχόμαστε να σας βοηθήσαμε και να σας ξεμπερδέψαμε έστω και λίγο ώστε να κάνετε με μεγαλύτερη ευκολία την επιλογή σας!!! Αν πάλι χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην εφαρμογή ή την λάμψη ή την διάρκειά τους ή έχετε απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας : )